Pedaalanalyse + bikefitting

Dankzij de meer doeltreffende dopingcontroles en zwaardere sancties tegen de zondaars, zijn de professionele begeleiders meer aandacht gaan schenken aan andere methoden om beter te worden dan de concurrentie. Eťn daarvan is pedaalanalyse. De renner zijn krachten zo efficiŽnt mogelijk laten overbrengen op de pedalen. Elke verbetering staat recht evenredig met een hogere snelheid. Zowel tijdens vlakke wedstrijden, zware beklimmingen als tijdens tijdritten. En dan komen wij uiteraard ook bij triatlon en duatlon terecht. Maar ook voor MTB telt dit zonder twijfel. De pedaalanalyse wordt uitgevoerd op een pasfiets van Bikefitting.com een dochterbedrijf van Shimano. Shimano ondersteunt dan ook het volledige systeem. Toch kan de pedaalanalyse voor ieder merk en type pedaal worden uitgevoerd.

Hoe gaan we tewerk

  De pasfiets wordt afgesteld volgens uw huidige fietsmaten (fietsen meebrengen). U fietst gedurende enkele minuten ontspannen op de pasfiets. De volgende analyses worden gemaakt van de krachtverdeling op de pedalen:
  • de verdeling van de krachtoverdracht tussen schoenplaat en pedaal
  • de krachtverhouding van het linker en rechter been
  • de duw en trekkracht van beide benen

  Nadien wordt dit telkens herhaald tegen diverse wattages tot ongeveer de overslagpols. Al deze metingen worden grondig geanalyseerd. Aan de hand hiervan wordt er bekeken welke handelingen eventueel noodzakelijk zijn. Dit kan gaan van kleine aanpassingen tot een totale bikefitting beginnend vanaf de schoenplaatjes. Er kan ook vastgesteld worden dat er niets mis is met de fietspositie maar dat er eerder moet geoefend worden om bijvoorbeeld beide benen even hard te leren werken of de benen harder moeten leren trekken en minder hard moeten leren duwen of omgekeerd. Op deze manier trachten we de trapefficiŽntie zo optimaal mogelijk te krijgen. Wat zeker zal resulteren in betere prestaties.

  Prijs van zo'n pedaalanalyse is 65,- euro.
  Wel te verstaan dat dit puur de analyse is. Mochten er aanpassingen noodzakelijk zijn dan beslist de sporter zelf of we verdere stappen ondernemen. Hier de mogelijke extra kosten (deze tarieven zijn ook geldig voor een bikefitting.):
  • Afstellen schoenplaatjes: 40,-
  • Statische analyse (enkel bepalen fietsafmetingen): 60,-
  • Afstellen pasfiets en testrit om het gevoel van de statische analyse te kunnen ervaren: 25,-
  • Fijne afstellingen op de pasfiets volgens pedaalanalyse: 65,-
  • Volledige bikefitting (alle bovenvermelde handelingen tijdens dezelfde afspraak) 190,-

  Komt de sporter voor de pedaalanalyse en hij of zij beslist om een totale bikefitting uit te laten voeren dan blijft de kostprijs uiteraard maximaal 190,-